söndag 25 januari 2009

Jag är inte bara narkoman, jag är författare också

Stig Larsson förser sina beundrare med ytterligare några oförglömliga oneliners här.



Det här är för övrigt några andra "kokainförfattare" som Nyheter 24 kallar dem: Sir Arthur Conan Doyle, Robert Luis Stevenson, Stephen King, Siegmund Freud, Charles Bukowski etc.

"Jag tycker allting ska vara tillåtet för alla, och då menar jag LSD, kokain, kodein, gräs, opium, allt, har Bukowski sagt i LA Press 1967."

9 kommentarer:

. sa...

Men det där var väl inte Stig Larsson? Det var väl den där ypperligt tråkiga "författaren" Håkan Östlundh som åkte fast?

Malin.N sa...

Nej det låter konstigt. För det är Stickan som är polare med Horace.

. sa...

https://www.flashback.info/showthread.php?t=831037&page=9

Men å andra sidan nämns Sigges namn flitigt också..

Malin.N sa...

Skumt. Men här är några argument för att det verkligen är Sigge:

1. "Författaren har alltid gått sin egen väg och var bland annat den siste att röka i Aktuelltstudion. Han säger själv att han alltid varit frispråkig."

Låter onekligen som Stig. Till exempel var han frispråkig när han sa att kvinnors kroppar börjar förfalla efter 16 och att det inte finns några attraktiva kvinnor över 25.

2. Ingen skulle kalla Håkan Östlundh för en av Sveriges mest välrenommerade författare.

3. Kolla den suddade bilden. Det är samma bild som kommer upp om man googlar Stig Larsson

Fast det är klart, jag läste någonstans att den välrenommerade författaren är Khemiri. Är det troligt att han var den sista att röka i aktuelltstudion?

Malin.N sa...

Och förstås: intervjun är alldeles för rolig för att det ska kunna vara någon annan är Stig.

. sa...

Nej, men då är det Stig. Såklart. Bildgooglingen slår aldrig fel.

Anonym sa...

Så Doyle var själv narkoman alltså? Det visste jag inte. Läste "En studie i rött" härom året (inte särskilt bra) och blev smått chokerad när Sherlock Holmes visade en arm full av nålstick och blålila vener. För övrigt: visste ni att Holmes inte vet att jorden kretsar kring solen. han är fullkomligt ointresserad av kunskap som inte har direkt relevans.

Malin.N sa...

Haha! Jag har aldrig varit lika förtjust i Sherlock som jag har varit i Edgar Allan Poes detektiver, särskilt snubben i Morden på Rue Morgue. Öppningspassagen är helt otrolig, där läser detektiven genom sin oerhörda skärpa berättarens tankar. Och det könns helt rimligt.

Anonym sa...

Jag har läst "Morden på Rue Morgue" men denna fantastiska öppningsscen minns jag inte. Nu blev jag superpeppad på att läsa om den.